YouTube pezullon Russell Brand nga të ardhurat e reklamave
 
TE SUGJEROJME
YouTube ka pezulluar kanalet e Russell Brand nga fitimi i parave nga reklamat për "shkelje" të "politikës së saj të përgjegjësisë së krijuesit".
Platforma e videove tha se po ndërmerrte veprime "për të mbrojtur" përdoruesit e saj.

Ndërkohë, BBC tha se kishte hequr disa programe që shfaqnin komedianin dhe aktorin nga shërbimet e saj të transmetimit.

Ajo vjen pasi ai u akuzua për përdhunim dhe sulme seksuale midis 2006 dhe 2013. Ai mohon pretendimet, duke thënë se marrëdhëniet e tij ishin "gjithmonë konsensuale".

BBC tha se kishte hequr disa përmbajtje që "tani bien nën pritjet e publikut" nga iPlayer dhe BBC Sounds.

Zëdhënësi i YouTube tha: "Nëse sjellja jashtë platformës së një krijuesi dëmton përdoruesit, punonjësit ose ekosistemin tonë, ne marrim masa."

Vitet e fundit, ish-personaliteti i televizionit dhe radios është ripozicionuar, duke postuar rregullisht video rreth spiritualitetit, politikës anti-establishment dhe së fundmi UFO-ve, për 6.6 milionë abonentët e tij. Ai gjithashtu poston në Instagram, X (i njohur më parë si Twitter) dhe Rumble.

Kanale të tjera të lidhura me faqen e tij kryesore në YouTube përfshijnë Awakening With Russell, Stay Free With Russell Brand dhe Football Is Nice, të cilat kanë rreth 500,000 abonentë mes tyre.

Sara McCorquodale, autore dhe shefe ekzekutive e agjencisë së analizës së mediave sociale CORQ, vlerësoi se Brand fitoi rreth 2,000 deri në 4,000 £ për video në YouTube.

“Ai ndoshta po bënte më shumë të ardhura nga YouTube se çdo platformë tjetër”, tha ajo për BBC News. "Gjithçka ekzistonte për t'i shtyrë njerëzit drejt kanalit të tij në YouTube, kështu që ndoshta ishte një rrjedhë e rëndësishme e të ardhurave që padyshim tani është ndërprerë."

Megjithatë, Rumble po mban ende reklama në përmbajtjen e tij, "kështu që aftësia e tij për të fituar para nuk është ndalur aspak", tha ajo.

Sipas Companies House, kompania e Brand e quajtur Pablo Diablo's Legitimate Business Firm Ltd - pa asetet e saj neto më shumë se dyfish nga 2 milion £ në 2020 në 4.1 milion £ në 2021.

Lëvizja e YouTube "do të ketë një ndikim", tha zonja McCorquodale. "Por audienca e tij është ende atje. Ata janë shumë të pasionuar, duan përmbajtjen e tij dhe kështu do ta ndjekin."

Ajo parashikoi që Brand mund të nisë një "platformë të pavarur, të bazuar në abonime", ku legjioni i fansave të tij mund të paguanin për të parë videot e tij.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations