TikTok hap qendrën e parë të të dhënave në BE!
 
TE SUGJEROJME
TikTok ka filluar të drejtojë të dhënat e përdoruesve evropianë përmes qendrës së tij të të dhënave në Dublin, Irlandë.

TikTok ka filluar transferimin e informacionit të përdoruesve evropianë në qendrën e tij të të dhënave të sapohapur në Irlandë. Në një njoftim TikTok thotë se po punon për hapjen e dy qendrave shtesë të të dhënave në Evropë, duke përfshirë një në Norvegji dhe një tjetër në Irlandë.

Lëvizja e TikTok për të hapur një qendër të dhënash në Irlandë vjen pasi Bashkimi Evropian shtrëngon platformat e mëdha në internet me Aktin e Shërbimeve Dixhitale, një rregull që e ka detyruar TikTok të bëjë algoritmin e tij opsional për përdoruesit në BE.

TikTok thotë se po punon me NCC Group, një kompani sigurie me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, për të audituar "kontrollet dhe mbrojtjen e të dhënave, monitorimin e rrjedhave të të dhënave, ofrimin e verifikimit të pavarur dhe raportimin e çdo incidenti". Ai shton se vetëm "punonjësit e miratuar" mund të kenë akses në kontrollet dhe operacionet e sistemit.

Qendrat e reja të të dhënave janë të gjitha pjesë e nismës "Project Clover" e TikTok që synon të lokalizojë ruajtjen e të dhënave evropiane. Është ekuivalenti evropian i "Project Texas" në SHBA, i cili në mënyrë të ngjashme synon të zbusë shqetësimet në lidhje me privatësinë e të dhënave duke i drejtuar të dhënat e përdoruesve përmes serverëve në pronësi të kompanisë amerikane Oracle.

Ndërsa shqetësimet për lidhjet e TikTok me Kinën vazhdojnë të rriten, qeveritë anembanë globit janë duke goditur përdorimin e aplikacionit. Ndërsa TikTok është ndaluar në pajisjet e lëshuara nga Dhoma e Përfaqësuesve të SHBA, Montana ka lëvizur për ta ndaluar plotësisht aplikacionin në vitin 2024. Komisioni Evropian gjithashtu ndaloi stafin e tij të përdorte TikTok.

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations