Zbulohet pse IBM, Dell, Apple dhe shumë kompani teknologjike pushuan qindra punonjës në mars 2024
Ericsson kohët e fundit njoftoi një raund të ri pushimesh nga puna, duke prekur mbi 1200 punonjës. Disa burime të besueshme kanë raportuar gjithashtu se kompani si Dell, IBM dhe Apple kanë pushuar gjithashtu qindra punonjës.

Duket se pushimet nga puna nuk po përfundojnë shpejt pasi ne ende po dëgjojmë për shkurtime të vendeve të punës çdo muaj në industrinë e teknologjisë. Ericsson kohët e fundit njoftoi një raund të ri pushimesh nga puna, duke prekur mbi 1200 punonjës. Disa burime të besueshme kanë raportuar gjithashtu se kompani si Dell, IBM dhe Apple kanë pushuar gjithashtu qindra punonjës. Këtu është një vështrim i shpejtë i pushimeve nga puna të bëra në mars 2024.

Reduktimi i stafit nga Dell

Dell kohët e fundit pushoi nga puna shumë punëtorë për të kursyer para. Reuters Reduktimi i stafit raportoi se Dell tani ka rreth 120,000 punonjës, nga 126,000 një vit më parë. Kjo do të thotë se rreth 6000 punonjës janë pushuar nga puna. Burimi i cituar pretendon se kompania kishte probleme me shitjet e ngadalta të kompjuterëve të saj, duke çuar në një rënie prej 11 përqind të të ardhurave tremujorin e kaluar.

Reduktimi i stafit nga IBM

IBM ka informuar një grup punonjësish për shkurtimet e afërta të vendeve të punës, thanë burime të njohura me këtë çështje për CNBC. Njoftimi u bë brenda vendit nga Jonathan Adashek, shefi i komunikimit i IBM, gjatë një takimi që zgjati afërsisht shtatë minuta. Punonjësit që janë në divizionet e marketingut dhe komunikimit të kompanisë thuhet se u ndikuan nga grupi i fundit i pushimeve nga puna.

Reduktimi i stafit nga Ericsson

Për shkak të uljes së kërkesës për pajisjet e saj 5G, Ericsson do të pushojë nga puna 1200 punonjës në Suedi. Ky vendim është pjesë e planit më të madh të uljes së kostove të Ericsson që synon përmirësimin e efikasitetit në një treg të vështirë.

Në një deklaratë, kompania përmendi nevojën për reduktime të kostove për shkak të sfidave të pritshme në tregun e rrjeteve celulare në vitin 2024. Ericsson kishte reduktuar tashmë fuqinë e saj punëtore me 8,500 punonjës globalisht vitin e kaluar për të përmirësuar operacionet dhe për të ulur kostot, sipas raporteve. Kjo është rreth 8 për qind e stafit të saj total. Tani, ajo planifikon të lirojë më shumë se një mijë punonjës për t'iu përshtatur kushteve të tregut.

Reduktimi i stafit nga Apple

Apple thuhet se ka përfunduar projektin e saj ambicioz për të zhvilluar teknologjinë microLED për ekranet e orëve inteligjente, duke çuar në përfundimin e disa dhjetëra punonjësve në SHBA dhe Azi. Sipas burimeve të Bloomberg, ndërprerja e kësaj nisme të brendshme është shkaktuar nga shpenzimet e konsiderueshme dhe ndërlikimet teknike që lidhen me projektin.

Reduktimi i stafit nga Google

Google thuhet se ka reduktuar fuqinë e saj punëtore ose është ende në proces për ta bërë këtë, sipas një raporti nga Bloomberg që u publikua në mars 2024. Pushimet nga puna ndikojnë në disa anëtarë të ekipit të tij të besimit dhe sigurisë. Pavarësisht kësaj, ajo u ka kërkuar këtyre punonjësve të qëndrojnë të disponueshëm gjatë fundjavave për të adresuar çështjet që lidhen me mjetin e saj kryesor gjenerues të AI, Gemini. Më pak se 10 individë nga një ekip prej rreth 250 do të ndikohen.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations