Netflix mund t'ju lejojë të përdorni një iPhone për të kontrolluar lojërat në televizorin tuaj
Netflix po punon për një veçori që do t'ju lejojë të përdorni iPhone tuaj për të kontrolluar lojërat në televizorin tuaj, sipas një raporti të ri nga Bloomberg dhe kodit të ndarë nga shkrimtari kontribuues i MacRumors, Steve Moser.

Netflix tha kohët e fundit se dëshiron t'i bëjë lojërat e tij "të luajtshme në çdo pajisje Netflix që keni" dhe aftësia për të përdorur iPhone tuaj për të luajtur lojëra televizive mund të jetë një mënyrë për të ndihmuar me këtë mision.

Sipas Moser, aplikacioni iOS me sa duket përmban kodin që thotë: “Një lojë në televizorin tuaj ka nevojë për një kontrollues për të luajtur. Dëshiron ta përdorësh këtë telefon si një kontrollues lojërash?”

Netflix lançoi për herë të parë shërbimin e tij të lojërave celular në fund të vitit 2021 dhe tha në fillim të këtij muaji se ka lëshuar 55 lojëra deri më tani me 40 të tjera që do të dalin këtë vit. Por këto lojëra mund të luhen vetëm në pajisjet iOS dhe Android – ato nuk janë të disponueshme në ekrane si TV ose laptop. Përdorimi i telefonit tuaj si kontrollues do të ishte një mënyrë që Netflix t'i bëjë të mundur lëshimin e një kontrolluesi të tij të dedikuar të lojës, siç bëri Google për shërbimin e tij tashmë të pafuqishëm Stadia. Netflix tha gjithashtu këtë muaj se puna në një shërbim të lojërave cloud është "duke u zhvilluar" pasi kompania njoftoi për herë të parë se po "eksploronte seriozisht" projektin në vitin 2022 dhe ndoshta do të jeni në gjendje të përdorni telefonin tuaj për të kontrolluar lojërat cloud nga ai shërbim .

Zëdhënësja e Netflix Chrissy Kelleher nuk pranoi të komentonte.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations