Metaverse, Apple Reality Pro gati për në 5 qershor
Sot më në fund duket se ka ardhur koha për ta bërë atë reale dhe të prekshme. Të gjithë, madje edhe Wall Street Journal, deklarojnë qartë ardhjen e Reality Pro (nëse ky duhet të jetë me të vërtetë emri i tij) gjatë WWDC 2023 të radhës ose Konferencës Botërore të Zhvilluesve që Apple do të nisë më 5 qershorin e ardhshëm me fjalimin kryesor të prezantimit.

Dhe ky do të jetë rasti në të cilin ne mund të shohim në duart (ose në fytyrën) e Tim Cook shikuesin e parë të vërtetë të realitetit të përzier nga Apple.

Por si do të jetë shikuesi i parë në historinë e Apple? Pikërisht përmes informacioneve të marra nga Wall Street Journal, dijeni se realisht pritet diçka shumë ndryshe nga ajo që është parë deri tani në treg. Reality Pro do të jetë pak më ndryshe pasi do të shohë një sërë kamerash të afta për ta bërë përdoruesin të lëvizë edhe në botën fizike, dhe për të kombinuar elementë materialë me ato të tjerë virtualë, prej nga vjen ideja e një shikuesi Mixed Reality. Megjithatë, ka disa aspekte që e kanë etiketuar menjëherë si një produkt jo “shumë komod” si të tjerët të prezantuar deri më tani nga Apple. Nga njëra anë, skepticizmi vjen qartë nga thashethemet që kanë të bëjnë me faktin se gjithsesi nuk do të jetë komode, pak si të tjerat nga konkurrenca, të cilat pas disa orësh përdorim të vazhdueshëm, duhet të hiqen ende. Megjithatë, këtu, ideja e Apple duket se është të ketë hequr plotësisht baterinë nga syzet aktuale, të rëndojë pajisjen sa më pak në fytyrë dhe ta vendosë baterinë veçmas në një kuti të dedikuar për t'u vendosur në xhep. ose të vendoset në rrip.

Sa i përket marketingut, ka lajme që raportojnë prezantimin tani në qershor, por, për shkak të disa vonesave të prodhimit, me ardhjen në rafte drejt shtatorit apo edhe deri në fund të vitit. Dhe duke pasur parasysh bashkëkohësinë e prezantimit të saj në WWDC 2023 ose në konferencën e zhvilluesve, vullneti i Apple duket se është t'i japë prestigj vullnetit të zhvilluesve duke i joshur ata, siç mund të bëjë vetëm kompania Cupertino, në zhvillimin e aplikacioneve që bëhen reklamë. hoc për shikuesin, i cili fillimisht do të jetë pak i zhveshur nga aplikacionet.

Dhe pastaj çmimi. Reality Pro i Apple mund të kushtojë deri në 3,000 dollarë. Një çmim dukshëm i lartë dhe shumë më tepër se çmimet e sotme të konkurrencës, por edhe një çmim më i lartë se sa është aksesi për gamën mesatare të konsumatorëve historikë të Apple. Për shkak të vështirësisë së prodhimit, ndoshta për shkak të dëshirës për të mos ekzagjeruar të paktën fillimisht, por duket se kompania ka parashikuar për momentin një prodhim prej rreth 200/300 mijë njësi për të gjithë vitin 2023 me prodhim masiv që do të të fillojë në shtator. Ndoshta vullneti i Apple është që në fakt të kuptojë se sa do ta vlerësojë publiku ose jo shikuesin e parë në historinë e kompanisë dhe më pas të ndryshojë pamjen sapo të kapet, falë mbi të gjitha aplikacioneve të aftë për të krijuar zhurmë te përdoruesit.

Në fakt, dijeni se sipas Wall Street Journal, shikuesi i parë në historinë e Apple do të jetë në gjendje të "ringjallë" pasuritë e tregut të lidhur me realitetin virtual, të shtuar dhe të përzier "duke mposhtur konkurrencën". Nga ana tjetër, ka nga ata që nuk vënë asnjë bast për suksesin e Reality Pro dhe në të vërtetë fjalët e ish-ekzekutivit të rëndësishëm të sektorit të marketingut të Apple, Michael Gartenberg, i cili u largua nga Apple në 2016, i cili deklaroi se "për Mua thjesht nuk më dukej si produkt i Apple''. Do të shohim se kush ka të drejtë në këtë pikë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations