Ky opsion mund të jetë duke i bërë postimet tuaja në Instagram të duken më keq
Sa herë që marr një telefon të ri dhe përfundimisht instaloj Instagramin, gjëja e parë që bëj është të gërmoj nëpër menynë e cilësimeve të aplikacionit për një çelës që lexon "Ngarko me cilësinë më të lartë".

Sipas aplikacionit, kur aktivizohet, kjo siguron që "Gjithmonë të ngarkoni foto dhe video me cilësinë më të lartë, edhe nëse ngarkimi zgjat më shumë. Kur kjo është e çaktivizuar, ne do të rregullojmë automatikisht cilësinë e ngarkimit për t'iu përshtatur kushteve të rrjetit."

Por këtu është pjesa e çuditshme: si parazgjedhje, ky cilësim është i fikur. A nuk jemi në epokën 5G? A nuk është kjo platforma e mediave sociale ku njerëzit fiksohen për ta paraqitur veten në dritën më të mirë të mundshme? Pse ngarkimet me cilësi më të lartë do të ishin një veçori zgjedhore në 2023? Dhe si është e mundur që ata e varrosën këtë disa shtresa thellë në mjedise? A nuk duhet të jetë një zgjedhje që ju prezantohet pasi hapni Instagramin për herë të parë?

Ndonjëherë pyes veten se çfarë ndryshimi bën në të vërtetë çelësi. Instagram nuk hyn në detaje në asnjë nga faqet e tij mbështetëse; nuk ka asnjë informacion teknik të disponueshëm për kufijtë e rezolucionit ose të shpejtësisë së bitit të videos që vendosen nëse aplikacioni përcakton se lidhja juaj e rrjetit është nën nivelin e duhur. Por nëse ngarkoni një histori, mbështjellje ose postim furnizimi që duket dukshëm më i turbullt ose i reduktuar nga origjinali, ndoshta ky cilësim është arsyeja pse. E di që ka ndonjë inxhinier të Instagramit atje, i cili ndoshta di çdo detaj të fundit, ndaj mos hezitoni të më dërgoni email.

Është veçanërisht e rëndësishme ta aktivizoni këtë nëse keni një pajisje Android; njerëzit shpesh janë ankuar se përmbajtja në Instagram duket më keq kur publikohet nga OS i Google në krahasim me iOS. Nuk dua ta trazoj aq shumë tenxheren, por ka një histori të gjatë të anës së Android-it që ndihet i dobët – edhe nëse Adam Mosseri kohët e fundit ndau mendimin e tij se sistemi operativ celular i Google ka tejkaluar atë të Apple në formën dhe funksionin e përgjithshëm.

Jo, gjithçka që mund të bëj është t'ju këshilloj të shkoni në gjueti për këtë çelës - ashtu siç bëj me çdo përmirësim të telefonit - për t'u siguruar që të gjitha bazat tuaja janë të mbuluara. Dhe ja se si ta bëni këtë.

Nga skeda juaj e shtëpisë në Instagram:

Prekni foton e profilit tuaj në fund djathtas.

Prekni ikonën e menysë së hamburgerit në të djathtën e sipërme.

Zgjidhni Cilësimet dhe privatësia.

Më pas lëvizni poshtë te Përdorimi i të dhënave dhe cilësia e medias.

Opsioni i dytë këtu, nën cilësinë e ngarkimit të mediave, është vendi ku do të gjeni çelësin për të Ngarko me cilësinë më të lartë. Sigurohuni që të jetë ndezur.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations