Klubet më të mira të futbollit po përdorin një aplikacion të fuqizuar nga AI për të zbuluar yjet e ardhshëm
Një kompani teknologjike me bazë në Londër po kërkon të "demokratizojë" identifikimin dhe zbulimin e talenteve në futboll duke përdorur një aplikacion celular. Ai ofron 75 ushtrime, të dizajnuara për të testuar një sërë aftësish, me video që u tregojnë përdoruesve se si t'i plotësojnë ato.

I lirë për t'u shkarkuar dhe i disponueshëm globalisht, aplikacioni aiScout lejon yjet aspirantë të futbollit të hyjnë në prova virtuale për klubet profesionale duke ngarkuar pamje të vetë-regjistruara të tyre duke përfunduar një seri stërvitjesh. 

Performancat vlerësohen automatikisht nga teknologjia e inteligjencës artificiale (AI). Të dhënat më pas mund të aksesohen nga klubet, duke i lejuar skautët e tyre të shqyrtojnë rezultatet për talente të qëndrueshme, duke përmirësuar kërkimin e tyre me një sërë filtrash; nga mosha dhe gjinia në pozicionin në fushë.

Aplikacioni aktualisht ka dy partnerë në Premier League (EPL), Chelsea dhe Burnley, dhe klubet mund të përshtatin provat e tyre brenda aplikacionit për të përmbushur nevojat specifike dhe të vendosin standardet e tyre duke i detyruar lojtarët e akademisë së tyre të kryejnë të njëjtat stërvitje.

“Ne po i vendosim ato të dhëna përpara për të përdorur më mirë kohën” tha Richard Felton-Thomas, shefi operativ i ai.io kompania që qëndron pas aplikacionit.

 ‘Shkoni në këtë vend sot sepse ka tre lojtarë në atë lojë që të gjithë po e mposhtin standardin tuaj të Chelseat’, ky do të jetë përdorimi më i mirë i kohës suaj.”

Tashmë duket se po funksionon për disa. Ben Greenwood nuk kishte pasur kurrë një provë me një klub profesionist derisa shkarkoi aplikacionin në vitin 2019. Pasi ngarkoi pamjet e tij, 17-vjeçari bëri një provë me Chelsea, duke u bërë përdoruesi i parë i aplikacionit që kishte një provë me një klubi pro. Ai nënshkroi një kontratë me ekipin EPL Bournemouth në 2021.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations