Ish-drejtuesi i TikTok padit kompaninë për diskriminim të dyshuar gjinor
 
TE SUGJEROJME
Një ish-ekzekutiv i TikTok padit kompaninë, duke pretenduar diskriminim gjinor dhe moshës. Një ish-ekzekutiv i TikTok ka ngritur një padi kundër platformës së mediave sociale, duke pretenduar se ajo u hakmor dhe u pushua nga pozicioni i saj, sepse pronarët e kompanisë në Kinë përcaktuan se asaj "i mungonte përulësia dhe butësia" e kërkuar nga punonjëset femra.

Katie Puris e cila ishte Shefja Globale e Brand & Creative në TikTok, pretendoi në një padi të ngritur këtë javë në një gjykatë federale në Manhattan se ajo u pushua nga puna në vitin 2022 pasi bëri ankesa të brendshme për diskriminimin gjinor dhe moshës të lidhur me atë që ajo e quajti një preferencë mes drejtuesit e kompanive për punësimin e të rinjve.

Sipas ankesës, Puris raportoi gjithashtu një incident të ngacmimit seksual në një ngjarje të TikTok jashtë sajtit, për të cilin ajo thotë se kompania nuk iu përgjigj siç duhet dhe e bëri atë të humbiste një ngjarje të TikTok ku pritej të merrte pjesë ngacmuesi i supozuar.

Si TikTok ashtu edhe kompania e saj mëmë ByteDance në Pekin, e cila renditet si e pandehur, nuk iu përgjigjën menjëherë një kërkese për koment.

Në padi, avokatët e Puris pretendojnë se asaj iu dhanë vlerësime pozitive të performancës pasi iu bashkua TikTok në fund të vitit 2019 dhe përfundimisht u ftua të merrte pjesë në takimet dy-javore me kryetarin e ByteDance Lidong Zhang vitin e ardhshëm.

Padia pretendon se Zhang ishte i pakënaqur me prezantimet që Puris bëri "sepse ajo festoi sukseset dhe arritjet e ekipit të saj, të cilat ai e ndjeu se ishin të papërshtatshme sepse ai beson se gratë duhet të mbeten gjithmonë të përulura dhe të shprehin modesti". Puris pretendon se kompania përfundimisht filloi të mikromenaxhonte ekipin e saj dhe të rekomandonte projektet e tyre për anulim.

Për më tepër, ankesa thotë gjatë një takimi drejtues në 2021 ku Puris ishte i pranishëm, Yiming Zhang, CEO i ByteDance në atë kohë, tha se ai do të preferonte të punësonte një person të ri pa përvojë, sepse njerëzit e moshuar janë "më pak të gatshëm për të ndryshuar, më pak inovativë dhe më të ngadaltë. ”

Padia thotë se Puris, e cila në atë kohë ishte afër të 50-ave, i shprehu shqetësimet e saj kreut të burimeve njerëzore globale në TikTok. Kompania ia atribuoi shkarkimin e saj "arsyeve të performancës", thuhej në ankesë.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations