Google Maps së shpejti do t'ju ndihmojë të gjeni stacionin më të afërt të karikimit për makinat elektrike
Google Maps është vendosur të nxjerrë funksione të reja që synojnë ta bëjnë më të lehtë për pronarët e automjeteve elektrike gjetjen e stacioneve të karikimit. Këto përditësime përfshijnë përmbledhje të fuqizuara nga AI dhe më shumë.

Shitja e automjeteve elektrike po rritet, me gjithnjë e më shumë njerëz që kalojnë në makina elektrike miqësore me mjedisin. Por me ndryshimin, ekziston një shqetësim kryesor midis drejtuesve të automjeteve elektrike: gjetja e stacionit më të afërt të karikimit gjatë udhëtimeve të gjata. Për të ndihmuar njerëzit me këtë, Google Maps po nxjerr veçori të reja për të ndihmuar pronarët e automjeteve elektrike të gjejnë stacionet më të afërta të karikimit.

Nga përcaktimi i vendndodhjeve specifike të karikuesit deri tek planifikimi i udhëtimeve rrugore me ndalesa strategjike të karikimit, Google, në postimin e tij të fundit në blog, ka njoftuar një sërë veçorish të reja për Google Maps dhe Search që janë krijuar për ta bërë pronësinë e automjeteve elektrike më të qetë se kurrë. Le të hedhim një vështrim më të afërt:

Funksioni i ri i Google Maps për automjetet EV

Përmbledhje të fuqizuara nga AI: Vendndodhja e stacioneve të karikimit shpesh ka paraqitur një sfidë për pronarët e automjeteve elektrike, veçanërisht në zona të panjohura ose mjedise komplekse si parkingjet me shumë nivele. Për të adresuar këtë problem, Google Maps tani do të shfaqë përmbledhje të fuqizuara nga AI, të nxjerra nga komentet e përdoruesve për të përcaktuar me saktësi vendndodhjen e karikuesve. Këto përmbledhje do të ofrojnë udhëzime të hollësishme, duke siguruar që përdoruesit të mund të lundrojnë pa mundim në pikën e karikimit.

Karikuesit në afërsi në hartën e makinës: Google Maps po përmirëson gjithashtu përvojën e navigimit në makinë për drejtuesit e automjeteve elektrike duke shfaqur stacionet e karikimit aty pranë drejtpërdrejt në hartë. Kjo veçori do të ofrojë të dhëna në kohë reale për disponueshmërinë e portit dhe shpejtësinë e karikimit, duke u mundësuar përdoruesve të marrin vendime të informuara gjatë lëvizjes. Me një paraqitje globale të planifikuar në muajt e ardhshëm, ky përditësim do t'u ofrojë më shumë komoditet drejtuesve me automjete të integruara nga Google.

Ndalesa e sugjeruar e karikimit: Google Maps po përmirëson gjithashtu funksionin e tij ekzistues që rekomandon vendndodhje optimale të karikimit për automjetet me Google të integruar. Ky funksionalitet tani shtrihet në udhëtimet me shumë ndalesa. Imagjinoni që po planifikoni një aventurë verore nëpër parqet kombëtare, ku  Google Maps do të analizojë nivelin e baterisë së makinës suaj dhe do të sugjerojë me inteligjencë ndalesa karikimi gjatë rrugës, duke siguruar një udhëtim të qetë dhe pa shqetësime. Ky përditësim është vendosur për një paraqitje globale në muajt e ardhshëm, por vetëm për automjetet me sistemin e integruar të Google.

Filtri EV: Google po prezanton gjithashtu një filtër të ri EV në google.com/travel. Ky filtër do t'i lejojë përdoruesit të kërkojnë hotele të pajisura me stacione karikimi për EV në vend, duke siguruar një tranzicion të qetë nga udhëtimi rrugor në qëndrim të rehatshëm, të gjitha brenda ndërfaqes së njohur të Kërkimit të Google.

Sipas Google, këto përditësime të reja synojnë ta bëjnë më të lehtë për pronarët e automjeteve elektrike gjetjen dhe aksesin në stacionet e karikimit, planifikimin e udhëtimeve rrugore dhe marrjen e informacionit të dobishëm rreth stacioneve të karikimit. Veçoritë do të jenë të disponueshme globalisht, duke filluar me automjetet me Google të integruar, në muajt e ardhshëm.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations