Google do të fshijë miliarda të dhëna për të zgjidhur padinë "Incognito"
Google do të fshijë miliarda rekorde të dhënash si pjesë e një marrëveshjeje për një padi që akuzoi gjigantin e teknologjisë për ndjekjen e gabuar të zakoneve të shfletimit të internetit të përdoruesve që mendonin se po shfletonin internetin privatisht.

Padia u ngrit fillimisht në vitin 2020 dhe akuzoi Google për keqinterpretim të llojit të të dhënave që mbledh nga përdoruesit që shfletonin internetin përmes modalitetit të shfletimit privat "Incognito" në Chrome. Google ra dakord të zgjidhte padinë në fund të vitit të kaluar, por kushtet e marrëveshjes u zbuluan fillimisht në një dosje të hënën.

Si pjesë e marrëveshjes, Google duhet të fshijë "miliarda rekorde të dhënash" që pasqyrojnë aktivitetet e shfletimit privat të përdoruesve në padinë e grupit, sipas dokumenteve gjyqësore të paraqitura të hënën në gjykatën federale të San Franciskos.

Google gjithashtu do të përditësojë zbulimin e tij për të informuar përdoruesit se çfarë të dhënash mbledh sa herë që një përdorues fillon një sesion shfletimi privat. Google tashmë ka filluar zbatimin e këtyre ndryshimeve.

Për pesë vitet e ardhshme, Google do t'i lejojë gjithashtu përdoruesit e shfletimit privat të bllokojnë kuki të palëve të treta si pjesë e zgjidhjes. Google gjithashtu nuk do të gjurmojë më zgjedhjet e njerëzve për të shfletuar internetin privatisht.

“Për më tepër, zgjidhja kërkon që Google të fshijë dhe korrigjojë, në një shtrirje dhe shkallë të paprecedentë, të dhënat që ka mbledhur në mënyrë jo të duhur në të kaluarën,” shtoi Boies.

José Castañeda, një zëdhënës i Google, i tha CNN se kompania "është e kënaqur të zgjidhë këtë padi, për të cilën ne gjithmonë kemi besuar se ishte e pabazë".

"Ne kurrë nuk i lidhim të dhënat me përdoruesit kur ata përdorin modalitetin "Incognito", shtoi Castañeda. "Ne jemi të lumtur të fshijmë të dhënat e vjetra teknike që nuk janë lidhur kurrë me një individ dhe nuk janë përdorur kurrë për asnjë formë personalizimi."

Castañeda shtoi se paditësit “fillimisht donin 5 miliardë dollarë dhe po marrin zero”.

Kushtet e marrëveshjes të zbuluara në dosjet gjyqësore të hënën deklaruan se përdoruesit nuk do të marrin dëmshpërblime si pjesë e kësaj marrëveshjeje, por mund të padisë për dëmet individualisht.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations