Dëshironi të vendosni mesazhet zanore si status në WhatsApp? Ja si funksionon…
WhatsApp është duke punuar në një veçori të re të Statusit të Zërit, e cila tingëllon shumë interesante sepse WhatsApp aktualisht ju lejon të dërgoni mesazhe zanore në biseda dhe në fakt përdoren masivisht, sidomos për ata që “përtojnë” të shkruajnë.

WhatsApp vazhdon të testojë shumë veçori dhe një e re tani është parë në versionin beta të aplikacionit. Platforma po teston një përditësim të statusit të zërit, i cili tingëllon mjaft i lezetshëm sepse WhatsApp aktualisht ju lejon të dërgoni mesazhe zanore në bisedat e rregullta. Karakteristika është mjaft vetë-shpjeguese. Kjo ju lejon të ndani një shënim zanor si përditësim i statusit.

WaBetaInfo e ka testuar veçorinë e re në përditësimin beta të Android 2.22.21.5 dhe përdoruesit e kualifikuar do ta shohin atë në seksionin e statusit të tekstit të aplikacionit. Aplikacioni i mesazheve madje ju lejon të konfiguroni se kush mund të kontrollojë përditësimin tuaj të statusit të zërit. Njerëzit do të kenë gjithashtu kontroll mbi regjistrimet e tyre zanore pasi aplikacioni do të japë gjithashtu mundësinë për të hequr një regjistrim përpara se ta bëjë atë publik.

Nuk dihet nëse procesi i pauzës së luajtjes do të jetë po aq i qetë sa ai që ofron WhatsApp për bisedat e rregullta. Aplikacioni ruan automatikisht mesazhet tuaja zanore edhe nëse mbyll WhatsApp gjatë regjistrimit të diçkaje dhe ju lejon të vazhdoni të regjistroni mesazhet aty ku keni lënë.

Është e paqartë nëse do të ketë një opsion modifikimi ose rishikimi për veçorinë e statusit të zërit. Duhet të kemi më shumë qartësi për këtë kur funksioni të bëhet i disponueshëm për më shumë njerëz.

Funksioni i ri mund të jetë i dobishëm për ata që janë më të zëshëm në jetë dhe duan të ndajnë gjëra me njerëzit. Kjo gjithashtu do t'i ndihmonte njerëzit të promovonin përmbajtjen e tyre ose ndonjë gjë tjetër në një mënyrë më të mirë. Për shembull, nëse dikush dëshiron të ndajë këngën e tij me kontaktet, atëherë ai mund të postojë një foto në Status dhe madje të flasë për të duke përdorur funksionin e Statusit të zërit.

Sidoqoftë, ekziston gjithashtu një kufizim kohor për këtë veçori. Njerëzit do të jenë në gjendje të regjistrojnë një notë zanore vetëm për 30 sekonda. Gjithashtu shënimet zanore të ndara përmes seksionit të statusit do të fshihen automatikisht pas 24 orësh, njësoj me atë që ndodh me fotot ose videot që postoni aktualisht si status në WhatsApp. Do të ketë një opsion për të fshirë statusin e zërit edhe pas ngarkimit të tyre.

Funksioni i ri është ende në zhvillim dhe funksioni është i disponueshëm për testues të përzgjedhur të Android beta për WhatsApp. Burimi i cituar ka konfirmuar se përditësimi do të vijë për më shumë përdorues të WhatsApp në javët e ardhshme. Kjo sugjeron që kompania mund të mos marrë shumë kohë për të lëshuar këtë veçori për ata që përdorin versionin e qëndrueshëm.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations