Debat botëror/ A i dëmtojnë telefonat inteligjentë fëmijët?
Po zhvillohet një debat ndërkombëtar mbi përdorimin e telefonave inteligjentë nga fëmijët dhe se si ata mund të dëmtojnë mendjet e të rinjve. Deri në moshën 12-vjeçare, 97% e fëmijëve kanë një telefon celular. Frika për atë që ata mund të kenë qasje në to, nga pornografia dhe dhuna deri te videot që promovojnë vetëlëndim ose vetëvrasje janë reale dhe po ndodhin tani.

 

Edhe nëna e adoleshentes së vrarë Brianna Ghey ka ardhur në debat me shumë kurajo për atë që ka kaluar. Ajo beson se telefonat celularë duhet të bëhen posaçërisht për fëmijët për t'i mbrojtur ata pasi vrasësit e vajzës së saj kishin akses në dhunë në telefonat e tyre. Shumë prindër pajtohen me të, por do të duhet që kompanitë e teknologjisë të vijnë në tryezë nëse pajisjet ekzistuese jo smartphone nuk konsiderohen të përshtatshme.

Unë ndaj shqetësimet e prindërve për ndikimin e përdorimit të smartfonëve për ata nën 16 vjeç dhe mirëprita punën e qeverisë për t'i hequr ato në klasat e shkollave.

Unë jam duke folur me mësuesit, shkollat ​​dhe prindërit në Stroud për këtë. Si nënë e dy vajzave shumë të vogla, shqetësohem për veten time, pasi shoh se ato tashmë janë tërhequr nga objekti i ndezur që ne po e shtrëngojmë vazhdimisht.

Telefonat celularë tani mund të ndalohen në shkollat ​​anembanë Anglisë për të ndaluar ndërprerjen, bullizmin në internet dhe për të përmirësuar sjelljen. Udhëzimet e reja dolën muajin e kaluar për të mbështetur drejtuesit në ndalimin e përdorimit të telefonave celularë gjatë gjithë ditës së shkollës. Shumë nga shkollat ​​tona ishin tashmë përpara kurbës për këtë.

Shqetësimet që koha para ekranit izolon fëmijët, dëmton shikimin dhe përshkallëzon çështjet e shëndetit mendor ka nevojë për më shumë kërkime dhe monitorim, por mendoj se ne mund të vëzhgojmë ndikimin për veten tek fëmijët dhe të rriturit. .

Përdorimi i celularëve dhe kufjeve nga të rriturit është jashtë shkallës. Nuk jam i sigurt se gjithmonë u japim shembullin më të mirë fëmijëve tanë kur kalojmë kaq shumë kohë për ta - madje edhe në Parlament gjatë debateve.

Xhindi i smartfonit është jashtë shishes. Do të duhej shumë muskul global për të detyruar telefonin e fëmijëve në shtëpi dhe shkolla, por debati është i rëndësishëm.

Ne duhet t'u lejojmë fëmijëve lirinë për të marrë vendime dhe gabime në internet, ashtu si në botën fizike dhe interneti është sigurisht një pjesë e vendosur e të gjithë jetës sonë tani. Megjithatë, unë jam i interesuar në idetë që rrethojnë prindërit që organizohen së bashku për të krijuar skenën për një klasë të tërë fëmijësh të vegjël në vend që të mbështeten thjesht në shkolla ose kompani teknologjike. Nëse asnjë fëmijë në klasë nuk ka një pajisje, ata kanë më pak gjasa të shqetësojnë që ta kenë një të tillë.

Teknologjia e re si kjo krijon gjithmonë po aq mundësi sa edhe probleme.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations