Amazon detyron punonjësit të ndjekin rregullat e reja të zyrës nëse duan promovim
Amazon po përshkallëzon përpjekjet për të rikthyer punonjësit e korporatave në zyrë, duke prezantuar një politikë të re që lidh promovimet me respektimin e mandatit të kompanisë për kthimin në zyrë. Sipas një raporti nga CNBC, punonjësit që nuk plotësojnë kërkesat për të qenë në zyrë për të paktën tre ditë në javë mund të përballen me shanse të zvogëluara për t'u promovuar.

Amazon po përshkallëzon përpjekjet për të rikthyer punonjësit e korporatave në zyrë, duke prezantuar një politikë të re që lidh promovimet me respektimin e mandatit të kompanisë për kthimin në zyrë. Sipas një raporti nga CNBC, punonjësit që nuk plotësojnë kërkesat për të qenë në zyrë për të paktën tre ditë në javë mund të përballen me shanse të zvogëluara për t'u promovuar.

Udhëzimi i brendshëm nënvizon rolin kryesor të menaxherëve në procesin e promovimit, duke theksuar përgjegjësinë e tyre për të mbështetur rritjen e punonjësve përmes diskutimeve të rregullta dhe detyrave sfiduese. Menaxherët janë gjithashtu të ngarkuar të sigurojnë respektimin e mandatit të punës personalisht dhe rastet e mospërputhjes do të kërkojnë miratimin nga Zëvendës Presidentët.

Brad Glasser, një zëdhënës i Amazon, konfirmoi zbatimin e kësaj politike të re, duke theksuar se promovimet janë pjesë e angazhimit të kompanisë për të mbështetur rritjen dhe zhvillimin e punonjësve. Glasser theksoi se respektimi i udhëzimeve dhe politikave të kompanisë është një faktor vendimtar në vendimet e promovimit.

Tensionet janë rritur midis Amazon dhe rreth 350,000 punonjësve të saj të korporatës që nga fillimi i shtytjes për kthimin në zyrë në maj. Kompania u largua nga politika e saj e epokës Covid, ku menaxherët individualë kishin autonominë për të vendosur frekuencën e anëtarëve të ekipit në zyrë, dhe tani mandaton të paktën tre ditë në javë.

Ky ndryshim shkaktoi një protestë në selinë e Amazon në Seattle, ku punonjësit u larguan në opozitë. Kritika u ngrit edhe për trajtimin e pushimeve nga puna që prekin 27,000 njerëz. Një peticion i brendshëm qarkulloi, duke i kërkuar CEO Andy Jassy të rishqyrtonte kërkesën për kthim në zyrë, por Amazon ka mbetur e palëkundur në qëndrimin e saj.

Zhvillimet e fundit tregojnë se Amazon po miraton një qasje më të rreptë, duke njoftuar disa punonjës se duhet të zhvendosen në qendrat e zyrave qendrore në shtete të ndryshme për të ruajtur vendet e tyre të punës. Për rrjedhojë, disa punonjës kanë zgjedhur të japin dorëheqjen sesa të bëjnë lëvizje të tilla.

Ndërsa Amazon forcon kontrollin e frekuentimit në zyrë, punonjësit po përballen me implikimet për karrierën e tyre, ndërkohë që kompania mbetet e vendosur në angazhimin e saj ndaj mandatit të kthimit në zyrë, pavarësisht kundërshtimeve të brendshme. Situata në zhvillim hedh dritë mbi sfidat me të cilat përballen kompanitë në lundrimin e peizazhit pas pandemisë dhe zbatimin e normave të reja të vendit të punës.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations