WhatsApp nuk do punojë më në telefonat e vjetër Android: kontrolloni nëse telefoni juaj është në listë
 
TE SUGJEROJME
WhatsApp do të ndalojë së punuari në telefonat inteligjentë të vjetër Android me versionin 4.1 të Android OS ose më të vjetër…

Pas përfundimit të mbështetjes, përdoruesit nuk do të marrin përditësime të ardhshme të aplikacioneve dhe së shpejti nuk do të jenë në gjendje të përdorin aplikacionin e mesazheve të çastit në telefonat e tyre inteligjentë.

WhatsApp përditëson rregullisht platformat e saj me veçori të reja dhe rregullime sigurie për të përmirësuar përvojën, privatësinë dhe sigurinë e përdoruesit. Të gjitha versionet e WhatsApp, duke përfshirë Android, iOS dhe ueb, marrin përditësime të reja të sistemit pothuajse çdo muaj për t'u përshtatur me sistemet më të reja operative.

Por me përditësimet e reja për sistemet operative më të reja, WhatsApp gjithashtu heq mbështetjen për sistemet operative më të vjetra ose të vjetruara, në mënyrë që të mund të fokusohet në zhvillimin e teknologjive të reja.

Në një njoftim të fundit, WhatsApp deklaroi se do t'i japë fund mbështetjes (funksionmit) për telefonat inteligjentë që funksionojnë në versionin Android 4.1 dhe më të vjetër pas 24 tetorit.

"Për të zgjedhur se çfarë të mos mbështesim, çdo vit ne, si kompanitë e tjera të teknologjisë, shikojmë se cilat pajisje dhe softuer janë më të vjetrit dhe kanë numrin më të vogël të njerëzve që i përdorin ende. Këto pajisje gjithashtu mund të mos kenë përditësimet më të fundit të sigurisë, ose mund të mungon funksionaliteti i kërkuar për të ekzekutuar WhatsApp”, thuhet në shënimin zyrtar në WhatsApp faq.

Lista e telefonave Android në të cilët WhatsApp do të ndalojë së punuari

Këtu është një listë e disa telefonave inteligjentë të njohur që funksionojnë në versionin 4.1 të sistemit operativ Android dhe më të vjetër:

Nexus 7 (i përmirësuar në Android 4.2)

Samsung Galaxy Note 2

HTC Një

Sony Xperia Z

LG Optimus G Pro

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy Nexus

HTC Sensation

Motorola Droid Razr

Sony Xperia S2

Motorola Xoom

Samsung Galaxy Tab 10.1

Asus Eee Pad Transformer

Acer Iconia Tab A5003

Samsung Galaxy S

HTC Desire HD

LG Optimus 2X

Sony Ericsson Xperia Arc3

Shumica e telefonave në listë janë modele të vjetra që jo shumë njerëz i përdorin sot. Megjithatë, nëse ende zotëroni një nga këta telefona, duhet të konsideroni përmirësimin në një pajisje më të re. Kjo sepse jo vetëm WhatsApp, por shumë aplikacione të tjera, gjithashtu ndalojnë mbështetjen e tyre për sistemet operative të vjetëruara. Për më tepër, pa përditësime të reja sigurie, telefoni juaj bëhet i prekshëm ndaj kërcënimeve kibernetike.

Ndërkohë, nëse nuk jeni të sigurt nëse telefoni juaj inteligjent funksionon në versionin 4.1 të sistemit operativ Android dhe më të vjetër, mund të kontrolloni menynë e cilësimeve në pajisjen tuaj. Shkoni te Cilësimet > Rreth telefonit > Informacioni i softuerit. Versioni juaj i Android do të renditet nën kategorinë Version.

Çfarë do të ndodhë nëse WhatsApp heq mbështetjen?

WhatsApp vë në dukje se do të njoftojë përdoruesit në WhatsApp para kohe dhe do t'u kujtojë atyre disa herë për të përmirësuar. Nëse pajisja nuk përditësohet, WhatsApp nuk do të funksionojë më në atë pajisje. Që do të thotë se përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të dërgojnë ose marrin mesazhe, të bëjnë ose të marrin telefonata ose të përdorin ndonjë veçori tjetër të WhatsApp.

Lista e pajisjeve ku funksionon WhatsApp

Këtu është lista e pajisjeve që do të vazhdojnë të mbështesin WhatsApp pas 24 tetorit.

Android OS version 5.0 dhe më i ri

iPhone me iOS 12 dhe më të reja

KaiOS 2.5.0 dhe më të reja, duke përfshirë JioPhone dhe JioPhone 2

Për më tepër, WhatsApp kërkon që përdoruesit të kenë një numër telefoni që mund të marrë SMS ose telefonata për të verifikuar llogarinë e tyre. Ai vëren se platforma nuk i lejon përdoruesit të krijojnë llogari të reja në pajisjet që kanë vetëm akses Wi-Fi

 
TE SUGJEROJME

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations