Telegram lejon përdoruesit të shikojnë "story-t" në mënyrë anonime
Telegram ka lançuar disa veçori të reja për të përmirësuar privatësinë e përdoruesit dhe për të pasuruar përvojën e platformës. Përditësimet variojnë nga shikimi anonim i historive për përdoruesit premium deri te opsionet e zgjeruara të personalizimit për kanalet dhe profilet, duke u kujdesur për 900 milionë përdorues aktivë mujorë të Telegram.

iPad i Apple do të përballet me rregullim të shtuar në Bashkimin Evropian pasi zyrtarët e etiketuan sistemin e tij operativ të hënën si një teknologji kyçe e portierit sipas ligjit të BE-së për konkurrencën.

Përcaktimi zyrtar i iPadOS nga Komisioni Evropian e nënshtron atë ndaj rregullave të ashpra të zbatuara vetëm për një pjesë të vogël të platformave të tjera dixhitale të kontrolluara nga Amazon, Google dhe Microsoft.

Rregulloret më të rrepta kërkojnë, për shembull, që iPad të mos kufizojë kompanitë e palëve të treta nga aksesi në shërbimet e Apple. Dhe ata e ndalojnë Apple që të japë shërbime të veta trajtim preferencial në iPad në krahasim me ato të ofruara nga konkurrentët. Shkeljet mund të çojnë në gjoba të rënda deri në 10% të të ardhurave vjetore globale të një kompanie. Kjo mund të nënkuptojë dhjetëra miliarda dollarë gjoba të mundshme për Apple, e cila raportoi 383.3 miliardë dollarë të ardhura vitin e kaluar.

Apple tashmë i nënshtrohet detyrimeve evropiane të portierëve në iOS dhe në dyqanin e aplikacioneve dhe shfletuesin e saj. Por kjo lëvizje, e telegrafuar vjeshtën e kaluar kur Komisioni Evropian nisi një studim për iPadOS, e vendos edhe më shumë biznesin e gjigantit të teknologjisë nën mikroskopin e BE-së.

Apple do të ketë gjashtë muaj kohë për të përmbushur detyrimet e reja të lidhura me iPad.

Në një deklaratë, Margrethe Vestager, zyrtarja më e lartë e konkurrencës e Komisionit Evropian, tha se iPadOS nuk përmbushte madhësinë ligjore ose kufijtë e të ardhurave që zakonisht kualifikojnë një platformë për statusin e portierit.

Megjithatë, tha ajo, "iPadOS përbën një portë të rëndësishme në të cilën mbështeten shumë kompani për të arritur klientët e tyre".

"Akti i tregjeve dixhitale është një mjet dinamik që na lejon të trajtojmë realitetet e tregjeve dixhitale," shtoi Vestager.

"Ne do të vazhdojmë të angazhohemi në mënyrë konstruktive me Komisionin Evropian për të respektuar DMA, në të gjitha shërbimet e përcaktuara," tha Apple në një deklaratë. “Fokusi ynë do të mbetet në ofrimin e produkteve dhe shërbimeve më të mira për klientët tanë evropianë, duke zbutur njëkohësisht rreziqet e reja të privatësisë dhe sigurisë së të dhënave që DMA paraqet për përdoruesit tanë.”

Ndani vendndodhjen për një kohë të pacaktuar: Përdoruesit mund të ndajnë vendndodhjen e tyre të drejtpërdrejtë me individë ose grupe për një kohë të pacaktuar, duke lejuar të tjerët të ndjekin udhëtimin e tyre dhe të vendosin sinjalizime për momentin kur mbërrijnë. Cilësimet e njoftimit të reagimit u mundësojnë përdoruesve të kontrollojnë njoftimet për reagimet ndaj mesazheve dhe historive të tyre.

Fotot e profilit në mesazhet e përcjella: Mesazhet e përcjella tani shfaqin fotografinë e profilit të përdoruesit nga i cili janë përcjellë, duke i bërë bisedat më të dallueshme. Përdoruesit premium mund të përfshijnë emoji të animuar dhe të personalizuar në sondazhe për më shumë argëtim dhe kreativitet në ndërveprime.

Moderimi masiv për grupet: Administratorët e grupit mund të kryejnë moderim masiv duke zgjedhur mesazhe të shumta për veprimet e moderimit dhe duke kufizuar lejet e përdoruesve pa i ndaluar ato menjëherë. Veprimet e fundit janë më kompakte, me veprime të ngjashme të grupuara së bashku dhe me theksim të përmirësuar për termat e kërkimit.

Veprimet e fundit të përmirësuara: Administratorët e kanalit mund të menaxhojnë llojet dhe numrin maksimal të reagimeve që çdo postim mund të marrë, duke i mbajtur gjërat të organizuara. Abonentët Premium mund të zgjedhin të shfaqin reklamat për të mbështetur zotëruesit e kanaleve duke i parë ato.

Hapni Historitë në mënyrë anonime: Përdoruesit Premium mund të aktivizojnë "Modalitetin e fshehtë" për të parë historitë në mënyrë anonime, ose nga menyja e tregimeve ose duke shtypur dhe mbajtur një histori në burimin e tyre. Kjo mënyrë i mban të fshehura pamjet e tyre edhe për një kohë të shkurtër.

Rrëshqitni për temën tjetër: Në grupet me tema të aktivizuara, përdoruesit mund të rrëshqitin për të naviguar te tema tjetër e palexuar, duke e bërë më të lehtë të qëndrojnë të përditësuar për biseda të ndryshme. Më në fund, aplikacioni desktop i Telegram tani mbështet Instant View për faqet e internetit, duke lejuar ngarkimin e shpejtë dhe pa probleme të faqeve me media të ngulitura.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations