Si të instaloni iOS 17 në iPhone tuaj?
Apple prezanton iOS 17 për të gjithë. Ndërsa ka qenë e mundur të shkarkosh zhvilluesit dhe versionet beta publike të iOS 17 për një kohë, tani mund të shkarkoni dhe instaloni këtë version të fundit të sistemit të ri operativ celular të Apple, i cili është i qëndrueshëm dhe gati për t'u përdorur.

Së pari një kujtesë e rëndësishme: sa herë që luani me sistemin tuaj operativ, nuk është kurrë e dëmshme që fillimisht të bëni kopje rezervë të të dhënave të pajisjes tuaj për çdo rast.

Cilat veçori të reja vijnë me iOS 17?

iOS i ri ofron një gamë të gjerë funksionesh të reja interesante. Këto përfshijnë veçori të reja sigurie, ndarjen e AirTag, një modalitet të ri komodine, karta më të mira kontakti, korrigjimin automatik të përmirësuar dhe transkriptimin e zërit dhe Postën zanore të drejtpërdrejtë. Për të mos përmendur përditësimet për ngjitësit dhe AirDrop, përditësimet e tastierës dhe aftësinë për të thënë thjesht "Siri" pa "Hej!"

iOS 17 funksionon në pajisjet e mëposhtme:

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max

iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max

iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max

iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR

iPhone SE (gjenerata e dytë ose më vonë)

Nuk është i disponueshëm për iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus ose telefonat e mëparshëm.

Për të përditësuar iPhone tuaj në iOS 17:

Shkoni te Settings > General > Software Update.

Nëse nuk e shihni menjëherë njoftimin e përditësimit, prisni një minutë ose më shumë për të parë nëse shfaqet. Nëse jo, mund të dëshironi të bëni diçka tjetër për një kohë dhe më pas t'i ktheheni asaj.

Është e mundur që do të shihni një njoftim duke pyetur nëse dëshironi të përmirësoni në fund të ekranit; nëse po, zgjidhni atë së pari. Sido që të jetë, sapo të shihni Instalo Tani ose Shkarko dhe Instalo, prekni atë dhe ndiqni udhëzimet nga atje. (Do të keni gjithashtu një zgjedhje për të shkarkuar Sonte në rast se keni nevojë për telefonin tuaj dhe preferoni që ai të përditësohet ndërsa jeni në gjumë.)

Ndoshta do t'ju duhet të vendosni kodin tuaj të kalimit dhe të pranoni listën e zakonshme të gjatë të kushteve.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations