Kompania që qëndron pas teknologjisë së Pokemon Go shkarkon 3.8 për qind të stafit. Ja pse...
 
TE SUGJEROJME
Unity me qendër në San Francisko, i njohur për softuerin e tij të lojërave video, duke përfshirë Pokemon Go, po pushon 3.8 për qind të fuqisë punëtore si pjesë e një strategjie të 'rivendosjes'.

Unity, një kompani softuerësh për lojëra video me bazë në San Francisko, po planifikon t'u japë 265 punonjësve që përfaqësojnë 3.8 për qind të fuqisë punëtore të saj globale, në një përpjekje për të ristrukturuar operacionet e saj. Për më tepër, kompania po planifikon të ndërpresë partneritetin e saj ekzistues me Weta Digital, një kompani e efekteve vizuale e themeluar nga Peter Jackson, drejtor i trilogjisë "Lord of the Rings".

Këto veprime të fundit janë pjesë e strategjisë më të gjerë të "rivendosjes" së kompanisë që synon të thjeshtojë operacionet e Unity dhe të rrisë fokusin e saj në fushat kryesore të biznesit, raporton Reuters. Përveç shkurtimeve të vendeve të punës, kompania po ndërmerr hapa të mëtejshëm për të përmirësuar operacionet e saj duke mbyllur zyrat në Berlin dhe Singapor. Kompania gjithashtu do të reduktojë ndjeshëm gjurmën e saj të zyrës në vende të tjera, duke përfshirë San Francisko dhe Bellevue, Uashington.

Thuhet se shpallja e pushimeve nga puna vjen pas përfundimit të marrëveshjeve të unity me Weta FX, kompania e efekteve vizuale e themeluar nga drejtori Peter Jackson, në vitin 2021. Kompania bleu divizionin e teknologjisë dhe inxhinierisë së Weta Digital në 2021, por marrëveshja e shërbimeve profesionale mbeti në fuqi. Sipas marrëveshjes, Unity i ofroi Weta Digital mbështetje teknike dhe shërbime të tjera. Megjithatë, Unity ka vendosur të ndërpresë marrëveshjen, e cila do të rezultojë në pushimin nga puna të 265 punonjësve, që përfaqësojnë rreth 3.8 për qind të fuqisë punëtore globale të Unity prej rreth 7,000 punonjësish.

Përveç largimit nga puna të 265 punonjësve, Unity po ndërmerr edhe hapa të tjerë për të ulur kostot dhe për të përmirësuar performancën e saj financiare. Kompania po i jep fund politikës së saj të detyrueshme të punës në zyrë tre ditë në javë dhe redukton "shërbimet e plota në zyrë" në tre ditë në javë në shumicën e lokacioneve.

Kompania po planifikon gjithashtu të 'rifokusojë' biznesin e saj tha James M. Whitehurst

Presidenti i përkohshëm dhe CEO i Unity Technologies. "Ndërsa asnjë shtesë nuk është finalizuar, është e qartë se ne do të zvogëlojmë numrin e gjërave që po bëjmë në përgjithësi," i tha Whitehurst Reuters.

Veçanërisht, ristrukturimi dhe pushimet nga puna e Unity Software janë duke vazhduar në mes të një periudhe të trazuar për kompaninë me bazë në San Francisko. Ndërsa paketa e veglave të softuerit të Unity vazhdon të përdoret gjerësisht nga zhvilluesit e lojërave video, duke përfshirë krijuesit e lojës popullore celulare "Pokémon Go", kompania vazhdon të përballet me sfida, duke bërë të nevojshme ndryshime të rëndësishme të vazhdueshme.

Ndryshimet e fundit të Unity në strukturën e tij të çmimeve janë në linjë me turbulencat me të cilat është përballur Unity në muajt e fundit. Në shtator, kompania propozoi një politikë të re "tarifa e ekzekutimit" që do t'u kishte ngarkuar zhvilluesve tarifa shtesë bazuar në të ardhurat e lojës së tyre dhe numrat e instalimit. Megjithatë, pas reagimit të ashpër nga zhvilluesit dhe një rënie të konsiderueshme të çmimit të aksioneve të Unity, kompania vendosi të anulojë strukturën e propozuar të tarifës krejtësisht.

Më vonë, në muajin e ardhshëm të tetorit, Unity dëshmoi daljen në pension të CEO John Riccitiello. Në përgjigje të kësaj, kompania zgjodhi Jim Whitehurst, ish-presidentin e IBM, për të hyrë si CEO dhe president i përkohshëm. Për më tepër, Roelof Botha, një partner në Sequoia Capital, mori rolin e kryetarit të ri të bordit.

What's your reaction?


You may also like

Facebook Conversations